معدن و کشاورزی را می‌توان صنایع پایه در هر کشوری دانست. درواقع معدن، مادر صنایع است؛ زیرا از طریق معدن‌کاری، مواد اولیه‌ی مورد نیاز صنایع مختلف تأمین می‌شود. صنعت معدن، درواقع مجموعه‌ی علوم، روش‌ها و فنونی است که از اکتشافات یک معدن تا فرآوری آن وجود دارد. با توجه به این‌که انسان‌ها از دیرباز به دنبال کشف طلا و برخی از مواد معدنی بودند، این حرفه قدمت زیادی دارد. این رشته در هنرستان، در گروه تحصیلی مواد و فناوری جای دارد.

ویژگی‌ها و مهارت‌های مورد نیاز

مانند سایر رشته‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی، برای ورود به رشته‌ی معدن، لازم است برخی ویژگی‌ها را داشته باشید. رشته‌ی معدن جزء مشاغل سخت به شمار می‌رود و افرادی که به این حرفه وارد می‌شوند، باید توان کار و تحمل شرایط سخت را داشته باشند؛ بنابراین باید توانایی بدنی‌شان مناسب باشد. از دیگر توانایی‌های مورد نیاز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دانش مناسب در ریاضیات، مهارت ارتباطی خوب، مهارت کار گروهی، توانایی اولویت‌بندی و برنامه‌ریزی مؤثر و.

فرصت‌های شغلی رشته‌ی معدن

فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در بخش‌های مختلفی فعالیت داشته باشند. توانایی‌های فرد در این رشته، در آینده‌ی شغلی او بسیار مؤثر است. اگر فردی که قرار است در زمینه‌های مختلف مرتبط با معدن مشغول به کار شود، توانایی بالایی داشته باشد، می‌تواند آینده‌ی شغلی مناسبی برای خود رقم بزند. برخی از زمینه‌های شغلی این رشته عبارت‌اند از: وزارت نفت، وزارت معدن و فات، وزارت نیرو، کارگاه‌های وزارت راه و ترابری، شرکت مترو، سازمان انرژی اتمی و.

گرایش‌های رشته‌ی معدن

از جمله‌ی گرایش‌های این رشته می‌توان به این موارد اشاره کرد: استخراج معدن، اکتشاف معدن، معدن و محیط زیست، فرآوری مواد معدنی، مکانیک سنگ، تونل و فضاهای زیرزمینی، مدیریت معدنی و.

دانش‌آموزان هنرستانی می‌توانند پس از تحصیل در دوره‌ی کاردانی، وارد مقاطع بالاتر ازجمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شده و پس از پایان تحصیلات، در زمینه‌های گفته‌شده مشغول به فعالیت شوند.

درس‌های تخصصی رشته‌‌ی معدن در هنرستان

سال دهم

سال یازدهم

سال دوازدهم

- ایمنی، جاده‌سازی و خدمات در معدن

- حفاری اکتشافی و استخراجی در معدن

- دانش فنی پایه

- نقشه‌کشی فنی رایانه‌ای

- خرد کردن، تفکیک و آماده‌سازی مواد معدنی

- عملیات نقشه‌برداری و آتش‌باری در معدن

- عملیات استخراج، کنترل محیط و ماشین‌آلات معدنی

- عملیات خواص‌سنجی و پرعیارسازی مواد معدنی

- دانش فنی تخصصی

آشنایی با برخی درس‌های رشته‌‌ی معدن

درس ‌ایمنی، راه‌سازی و خدمات در معدن: برخی از مباحثی که در این درس به آن‌ها پرداخته می‌شود عبارت‌اند از ایمنی در معدن، کنترل تجهیزات حفاظت فردی، کنترل سیستم‌های اضطراری، کنترل سیستم‌های مخابراتی، حمل‌ و نقل و استقرار ماشین‌آلات معدنی، سرویس و نگهداری ماشین‌آلات معدنی، بازدید‌های دوره‌ای ماشین‌آلات و.

درس حفاری و نمونه‌برداری اکتشافی: برخی از مباحثی که در این درس به آن‌ها پرداخته می‌شود عبارت‌اند از پیاده‌سازی نقاط حفاری، حفاری اکتشافی، انجام حفاری آزمایشی، حفاری استخراجی، نمونه‌برداری، پرونده‌‌ی سرویس‌کاری و.

درس خرد کردن، تفکیک و آماده‌سازی مواد معدنی: برخی از مباحثی که در این درس به آن‌ها پرداخته می‌شود عبارت‌اند از حمل و سنگ‌جوری مواد معدنی، تفکیک و حمل مواد معدنی، آماده‌سازی نمونه‌های مواد معدنی، توزین نمونه‌ها، خردایش مواد معدنی، نرمایش مواد معدنی، بسته‌‌بندی محصولات معدنی و.

درس عملیات نقشه‌برداری و آتش‌باری در معدن: برخی از مباحثی که در این درس به آن‌ها پرداخته می‌شود عبارت‌اند از عملیات نقشه‌برداری (ترازیابی، ترسیم نقشه، کار با دوربین‌های نقشه‌‌برداری و.)، پیاده‌سازی محدوده‌های معدنی، کنترل چال‌ها و حمل مواد ناریه، خرج‌گذاری چال‌ها، عملیات آتش‌کاری و.

منبع: قلم چی


هنرستانی مواد ,معدنی، ,درس ,معدنی ,معدن، ,عملیات ,مواد معدنی، ,برخی از ,در معدن ,عبارت‌اند از ,در این ,پرداخته می‌شود عبارت‌اند ,آن‌ها پرداخته می‌شودمنبع

آشنایی با رشته‌ی ماشین‌ابزار

آشنایی با رشته‌ی امور زراعی

آشنایی با رشته‌ی رشته‌ی صنایع دستی (فرش)

معرفی اپلیکیشن‌های جدید شاخه‌ی فنی و حرفه‌ای

آشنایی با رشته‌ی معدن

آشنایی با رشته «نقشه‌کشی ساختمان» در شاخه کاردانش

آشنایی با رشته «طراحی و توسعه صفحات وب» در شاخه کاردانش

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

فروش انواع پارکت فروش اینترنتی لاستیک دانلوپ تخفیف سایت دانلود چرا و چگونه - اطلاعات عمومی و سرگرمی گنج یاب هنروطبیعت کلیه ی اطلاعات حقوقی کفسابی نعمت زاده دانلود برای شما