با توجه به رشد تکنولوژی و ایجاد روشهای مناسب در زمینههای مختلف کشاورزی، همچنان نیاز به نیروی انسانی ماهر احساس میشود. نیاز انسان به مواد غذایی مختلف، گواه اهمیت این رشته است. در این رشته در زمینهی تأمین نیازهای مختلف غذایی انسان و همچنین استفاده از مکانیزمها و دانش مناسب در امر تغذیه، صحبت به میان خواهد آمد. درمجموع، هنرجویان این رشته در طول دوران تحصیل با کاشت و پرورش محصولات زراعی آشنا میشوند. این رشته در هنرستان، در گروه تحصیلی کشاورزی و غذا جای دارد.
ویژگیها و مهارتهای مورد نیاز
مانند سایر رشتههای فنی و حرفهای و مهارتی، برای ورود به رشتهی امور زراعی، لازم است برخی ویژگیهایی را که به آن اشاره میشود داشته باشید: داشتن علاقه، هوش و استعداد. با توجه به سروکار داشتن با زمین و زراعت، باید دارای وضعیت جسمی مناسبی باشید. داشتن دقت بالا برای مراقبتهای مختلفی که در این رشته نیاز است (مانند مراقبت برای در امان ماندن محصولات از آفت) ضروری است و.
فرصتهای شغلی رشتهی امور زراعی
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در بخشهای مختلفی فعالیت داشته باشند. با توجه به جدید بودن رشتهی امور زراعی و کاربردی بودن آن، زمینههای شغلی مختلفی برای این رشته وجود دارد؛ از این جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
طراحی باغ و فضای سبز، تولید محصولات زراعی، انجام کارهای مربوط به نمونهبرداری، کار با وسایل و تجهیزات کشاورزی، اشتغال در کشت و صنعتها، اداره و مدیریت مزارع کشاورزی، اشتغال در اداره و مدیریت مزارع کشاورزی، اشتغال در شرکتهای تولید سمهای کشاورزی، کارشناس امور کشاورزی، تأسیس دفاتر خدمات کشاورزی، کار در شهرداریها و.
دانشآموزان هنرستانی میتوانند پس از تحصیل در دورهی کاردانی، وارد مقاطع بالاتر ازجمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شده و پس از پایان تحصیلات، در زمینههای گفتهشده مشغول به فعالیت شوند.
درسهای تخصصی رشتهی امور زراعی در هنرستان
سال دهم |
سال یازدهم |
سال دوازدهم |
- پرورش و تولید حبوبات - عملیات خاکورزی - دانش فنی پایه -آب و خاک و گیاه |
- کاشت گیاهان زراعی - مراقبت و نگهداری گیاهان زراعی |
- پرورش و تولید غلات - پرورش و تولید گیاهان علوفهای - دانش فنی تخصصی |
آشنایی با برخی از درسهای رشتهی امور زراعی
درس آب، خاک و گیاه: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از خاک (تشکیل و تکامل خاک، خصوصیات فیزیکی خاک)، خواص شیمیایی و بهسازی خاک، خواص آب (اهمیت آب، خواص فیزیکی و شیمیایی)، منابع آب (انتقال آب، حرکت آب در خاک)، کشت و نگهداری گیاهان و.
درس پرورش و تولید حبوبات: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از آمادهسازی برای کاشت، کشت حبوبات (روشهای کاشت، عوامل مؤثر در کاشت)، سلهشکنی و وجین، مراقبت از بوته، برداشت (برداشت دستی و خرمنکوبی) و.
درس مراقبت و نگهداری گیاهان زراعی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از تقویت گیاهان زراعی، کنترل علفهای هرز گیاهان زراعی، کنترل آفات گیاهان زراعی، تولید ات مفید برای کنترل آفات، کنترل بیماری گیاهان زراعی و.
درس پرورش و تولید غلات و گیاهان صنعتی: برخی از مباحثی که در این درس به آنها پرداخته میشود عبارتاند از پرورش غلات (گندم، جو، برنج و ذرات دانهای)، پرورش گیاهان روغنی (کا، آفتابگردان و سویا)، پرورش گیاهان غدهای (سیبزمینی، چغندر قند و پیاز)، آبیاری سطحی و نوار تیپ (آبیاری سطحی و قطرهای)، برداشت گیاهان زراعی (زراعی، روغنی و غدهای) و.
آشنایی با رشتهی رشتهی صنایع دستی (فرش)
معرفی اپلیکیشنهای جدید شاخهی فنی و حرفهای