اصولاً صنایع دستی به صنایعی اطلاق می‌شود که بر پایه‌ی ذوق و هنر و نبوغ شخصی ساخته می‌شوند. هنر فرش را می‌توان به نوعی ترسیم آرزوهای انسان دانست. فرش بافته‌شده با ابتکار و خلاقیت موجود در آن، علاوه بر این‌که یک اثر هنری باارزش است، معرفی‌کننده‌ی فرهنگ ملی است. رشته‌ی صنایع دستی تنها رشته‌ای است که در آن، هنر و کاربرد در کنار هم هستند. فرش، هنری است که مزایای اقتصادی و تجاری فراوانی دارد.

ویژگی‌ها و مهارت‌های مورد نیاز

در صنایع دستی، عشق و علاقه و صبوری را می‌توان فاکتورهای اصلی و مهم دانست و کسانی در این رشته موفق خواهند شد که تمام این فاکتورها را داشته باشند. علاوه بر آن، دانشجویان فرش باید دقت بسیار بالایی داشته باشند و به کارهای ظریف علاقه‌مند باشند؛ هم‌چنین باید با فرهنگ و سنت قدیم کشور و ماشین و ابزارآلات جدید تا حدودی آشنا باشند.

مهارت‌های رشته‌ی صنایع دستی (فرش)

از مهارت‌های این رشته می‌توان به طراح نقشه‌ی فرش، قالی‌باف تابلویی، بافنده‌ی ترکیبی قالی و گلیم، گلیم‌باف درجه‌ی 1، قالی‌باف درجه‌ی 1 و. اشاره کرد.

دانش‌آموزان رشته‌ی صنایع دستی، در طول تحصیل، با چه مواردی آشنا می‌شوند؟

از مواردی که دانشجویان این رشته در طول دوران تحصیل با آن‌ها آشنا می‌شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آشنایی با هنرهای سنتی، انواع رنگرزی، هنر در تاریخ، سفال و سرامیک، هندسه‌ی نقوش، طراحی‌های پایه و .

فرصت‌های شغلی رشته‌ی صنایع دستی

فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در بخش‌های مختلفی فعالیت داشته باشند. از این جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تأسیس آموزشگاه قالی‌بافی، همکاری با کارگاه‌های رنگرزی، طراحی و اجرای رنگ و نقطه در نقشه‌کشی، بافت انواع گلیم‌های رایج در بازار، تولیدکننده‌ی انواع تابلوهای زینتی، سازمان میراث فرهنگی، کارگاه حجم‌سازی، سازمان صنایع دستی ایران، سازمان ایران‌گردی و جهان‌گردی و.

دانش‌آموزان هنرستانی می‌توانند پس از تحصیل در دوره‌ی کاردانی، وارد مقاطع بالاتر ازجمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شده و پس از پایان تحصیلات، در زمینه‌های گفته‌شده مشغول به فعالیت شوند.

درس‌های تخصصی رشته‌‌ی صنایع دستی (فرش) در هنرستان

سال دهم

سال یازدهم

سال دوازدهم

- نقشه‌کشی دستی و رایانه‌ای فرش

- چله‌کشی و بافت انواع گلیم

- دانش فنی پایه

- طراحی و زبان بصری

- نصب دستگاه و تولید جاجیم و زیلو

- پرداخت و سرویس‌کاری فرش

- نصب دار، چله‌ریزی و بافت قالی

- ارزیابی و بازاریابی فرش

- دانش فنی تخصصی

- کارآموزی

آشنایی با برخی از درس‌های رشته‌‌ی صنایع دستی (فرش)

درس چله‌کشی و بافت انواع گلیم: برخی از مباحثی که در این درس به آن‌ها پرداخته می‌شود عبارت‌اند از چله‌کشی و کوجی‌بندی، بافت گلیم ساده، بافت گلیم سوزنی، بافت گلیم لادی، بافت گلیم ورنی و.

درس نقشه‌کشی دستی و رایانه‌ای: برخی از مباحثی که در این درس به آن‌ها پرداخته می‌شود عبارت‌اند از انتقال طرح بر کاغذ نقشه، رنگ‌آمیزی نقشه‌ی فرش، نقطه‌زنی نقشه‌ی فرش، نقشه‌کشی رایانه‌ای فرش، برش و تثبیت نقشه و.

درس نصب دستگاه و تولید جاجیم و زیلو: برخی از مباحثی که در این درس به آن‌ها پرداخته می‌شود عبارت‌اند از نصب دستگاه جاجیم و زیلوبافی، بافت زیلو، بافت جاجیم ساده (تهیه‌ی نخ‌های جاجیم)، بافت جاجیم نقش‌دار، بافت جاجیم شیرکی و.

درس پرداخت و سرویس‌کاری فرش: برخی از مباحثی که در این درس به آن‌ها پرداخته می‌شود عبارت‌اند از پرداخت اولیه‌ی فرش (خاک‌گیری فرش و.)، شست‌وشوی فرش، پرداخت اولیه‌ی فرش (موگیری)، دارکشی فرش، سرویس‌کاری فرش و.

 

منبع: قلم چی


هنرستانی فرش ,بافت ,دستی ,صنایع ,درس ,فرش، ,صنایع دستی ,رشته‌ی صنایع ,برخی از ,در این ,که در ,پرداخته می‌شود عبارت‌اند ,آن‌ها پرداخته می‌شودمنبع

آشنایی با رشته‌ی ماشین‌ابزار

آشنایی با رشته‌ی امور زراعی

آشنایی با رشته‌ی رشته‌ی صنایع دستی (فرش)

معرفی اپلیکیشن‌های جدید شاخه‌ی فنی و حرفه‌ای

آشنایی با رشته‌ی معدن

آشنایی با رشته «نقشه‌کشی ساختمان» در شاخه کاردانش

آشنایی با رشته «طراحی و توسعه صفحات وب» در شاخه کاردانش

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

گرین پاتوق | سایت تفریحی گل یاس آپشن خودرو | دنیای آپشن شعر - نقاشی - هنر فروشگاه توت فایل همه چی موجوده اینجا همه چی هست توسعه 360 خدمات نماشویی ارزان ساخت استند | تبلیغاتی ، نمایشگاهی ، فروشگاهی ، آرایشی