رشته‌ی ماشین‌ابزار را می‌توان رشته‌ای بی‌انتها دانست که اثر آن در تمام صنایع پیداست. به صورت کلی می‌توان اشاره کرد که در این رشته روند ساخت و تولید قطعات کوچک تا بسیار بزرگ توضیح داده می‌شود. انتظار می‌رود کسی که این دانش را دارد، بتواند با مهارت‌ها و آموخته‌های خود، قطعه‌ای را با توجه به ویژگی‌های خاص مانند شکل، جنس و. تولید کند. زمینه‌ی کاربردی رشته‌ی ماشین‌ابزار، شکل دادن فات، طراحی قالب‌ها و ساخت قطعات گوناگون است.

ویژگی‌ها و مهارت‌های مورد نیاز

دانشجویان این رشته باید روحیه‌ی کار گروهی را داشته باشند. هم‌چنین باید دقت و صبر زیادی داشته باشند. باید توانایی و علاقه‌ی لازم برای را‌ه‌اندازی خطوط تولید را داشته باشند و در ضمن با توجه به این‌که در این رشته محاسبات نیز وجود دارد، باید از درک ریاضی و فیزیک خوبی برخوردار باشند.

دانش‌آموزان رشته‌ی ماشین ابزار، در طول تحصیل، با چه مواردی آشنا می‌شوند؟

ازجمله مواردی که دانشجویان این رشته در طول دوران تحصیل با آن‌ها آشنا می‌شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تراش‌کاری، نقشه‌کشی به کمک رایانه، کار با دستگاه‌های سنگ‌زنی و فرزکاری، برنامه‌ریزی ماشین‌آلات، برش قطعات به کمک براده‌برداری، محاسبات فنی و رسم فنی، تئوری کارگاه و.

فرصت‌های شغلی رشته‌ی ماشین‌ابزار

فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در بخش‌های مختلفی فعالیت داشته باشند. از این جمله می‌توان به این موارد اشاره کرد: خودروسازی، صنایع هوایی، صنایع کشاورزی، ماشین‌سازی، ابزارسازی، صنایع تسلیحاتی، کارخانه‌های ساخت و تولید ماشین‌آلات، فرزکاری، تراش‌کاری، سنگ‌زنی، اپراتوری دستگاه‌های CNC و.

دانش‌آموزان هنرستانی می‌توانند پس از تحصیل در دوره‌ی کاردانی، وارد مقاطع بالاتر ازجمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شده و پس از پایان تحصیلات، در زمینه‌های گفته‌شده مشغول به فعالیت شوند.

درس‌های تخصصی رشته‌‌ی ماشین‌ابزار در هنرستان

سال دهم

سال یازدهم

سال دوازدهم

- تولید به روش تغییر فرم دستی و ماشینی

- تولید به روش مونتاژکاری

- دانش فنی پایه

- نقشه‌کشی فنی رایانه‌ای

- تولید به روش تراش‌کاری

- تولید قطعات به روش فرزکاری و سنگ‌زنی

- تولید قطعات به روش تراش‌کاری و CNC

- پروژه‌ی ساخت

- دانش فنی تخصصی

- کارآموزی

آشنایی با برخی از درس‌های رشته‌‌ی ماشین‌ابزار

درس تولید به روش تغییر فرم دستی و ماشینی: برخی از مباحثی که در این درس به آن‌ها پرداخته می‌شود عبارت‌اند از اره‌کاری، سوهان‌کاری، سوراخ‌کاری، پیچ‌بری، تراش‌کاری و.

درس تولید به روش مونتاژکاری: برخی از مباحثی که در این درس به آن‌ها پرداخته می‌شود عبارت‌اند از ورق‌کاری، قلم‌کاری، برقوکاری، سوراخ‌کاری مخروطی و خزینه‌کاری، مونتاژکاری و.

درس تولید به روش فرزکاری و سنگ‌زنی: برخی از مباحثی که در این درس به آن‌ها پرداخته می‌شود عبارت‌اند از فرزکاری سطوح تخت، فرزکاری سطوح شیب‌دار، فرزکاری شیارها، چرخ‌دنده‌تراشی، سنگ‌زنی و.

درس تولید قطعات به روش تراش‌کاری: برخی از مباحثی که در این درس به آن‌ها پرداخته می‌شود عبارت‌اند از نگهداری ماشین‌های ابزار، مته‌ی مرغک‌زنی و سوراخ‌کاری، تراش‌کاری قطعات بلند و آج‌زنی، داخل‌تراشی و شیارتراشی، پیچ‌تراش و.

منبع: قلم چی

هنرستانی تولید ,روش ,درس ,قطعات ,رشته‌ی ,رشته ,به روش ,تولید به ,در این ,این رشته ,که در ,پرداخته می‌شود عبارت‌اند ,آن‌ها پرداخته می‌شودمنبع

آشنایی با رشته‌ی ماشین‌ابزار

آشنایی با رشته‌ی امور زراعی

آشنایی با رشته‌ی رشته‌ی صنایع دستی (فرش)

معرفی اپلیکیشن‌های جدید شاخه‌ی فنی و حرفه‌ای

آشنایی با رشته‌ی معدن

آشنایی با رشته «نقشه‌کشی ساختمان» در شاخه کاردانش

آشنایی با رشته «طراحی و توسعه صفحات وب» در شاخه کاردانش

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

بزرگترین ومعتبرترین مرکز فروش تاور ایران فروشگاه دوچرخه کاظمی شرکت فنی اطلاعات پارس دانلود آهنگ شاد دستگاه سانترال پاناسونیک خرید اینترنتی peyton3s casa هواشناسي خصوصي بهترین سایت -